Met bier, Fish And Chips naar de wedstrijd

Voor een Engelse voetbalsupporter is voetbal geen hobby. Het is zijn leven! De hele week leven de supporters toe naar de wedstrijd die het volgende weekend komen gaat. Op de wedstrijddag staat alles dan ook in het teken van de wedstrijd. Uren voor de aftrap begeven zij zich al naar de pub, of verzamelen zich bij mede supporters in de tuin dichtbij het stadion. Met bier, fish and chips en veel gezang leven ze gezamenlijk naar de wedstrijd toe.  Kenmerkend is ook dat bij elke wedstrijd de stadions tot de laatste stoel uitverkocht zijn.

Onderstaand hebben we de meest populaire clubs voor je samengesteld om eenvoudig jouw keuze aan ons kenbaar te maken. Naast deze clubs kunnen wij natuurlijk ook reizen aanbieden van alle andere clubs, welke klasse dan. Staat jouw favoriete club er niet tussen, stuur dan een aanvraag in via het formulier aan de rechter zijde.

Engels Voetbal, hier is het ontstaan!

Veel landen claimen dat zij het voetbal bedacht hebben, het staat echter vast dat het voetbal zoals we die vandaag de dag kennen, is ontstaan in Engeland. De oudste professionele club is in Engeland ook in 1862 opgericht; Notts County F.C.
In Engeland gaat ook enorm veel geld op in het voetbal. De topclubs Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, en Manchester City spelen de laatste decennia dan ook Europees mee om de prijzen. Al dateert de laatste echte prijs al weer van vijf jaar geleden. Leicester City wist afgelopen jaar de hegemonie van de traditionele top te doorbreken door zeer verrassend de titel in de Premier League binnen te halen.
Niet alleen de premier league is de moeite waard om het Engelse voetbal te beleven. Een voetbalreis naar het Championship of zelfs League 1 en 2 zijn nog de moeite waard. In het Championship spelen komend seizoen grote clubs als Newcastle United, Leeds United, Middlesbrough en Fulham. Maar ook de kleinere clubs als Hull City, Ipswich Town en Derby County zijn de moeite waard om te bezoeken. Of wacht dacht u van de derby tussen Rotherham United en Sheffield Wednesday?!