Skiën, snowboarden, (Bob)sleeën, Apres-ski; Winterberg heeft het allemaal!

 

Op zo’n twee uur rijden van de Nederlandse grens ligt de dichtstbijzijnde wintersportplaats voor Nederland; Winterberg. De Skiliftkarussell bij Winterberg is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland. Wanneer de sneeuw goed is komen hier duizenden wintersporters samen om te genieten van de glooiende hellingen van het Sauerland. Er is de laatste jaren zoveel geïnvesteerd in de liften en infrastructuur van Winterberg, dat sommige gebieden in de Alpen er jaloers naar kijken.

Éendaagse busreis
RV Sportreizen is gespecialiseerd in groepsreizen. Uw reis naar Winterberg verzorgen wij zo compleet mogelijk voor u. We bieden u een basispakket met daarin de reis van en naar Winterberg, ski of snowboardmaterialen en een skipas. U kunt u reis uitbreiden met bijvoorbeeld een ontbijt bij aankomst, drank en hapjes in de bus, een verzorgd diner in Winterberg, en nog veel meer. Wij zorgen er voor dat u ‘s morgens rond 9.30 uur in Winterberg bent. Uw skimaterialen (ski’s, stokken en schoenen) staan dan al voor u klaar. Dus even passen en u kunt direct de piste op! De dag kunt u zelf invullen hoe u die gaat beleven. In de omgeving Winterberg zijn 27 skiliften. U hebt tijd genoeg om de omgeving te gaan verkennen, maar vergeet ook niet tijdig een bratwurst te eten of een biertje te drinken in één van de gele gezellige skihutten die zich op de pistes bevinden. Om 18.00 uur vertrekt de bus weer richting Nederland.

Optioneel bij te boeken;
– Skiles                  – Ontvangst Winterberg met koffie & gebak
– Rodelen            – Ontvangst Winterberg met ontbijt
– Bobsleeën       – Drank en hapjes in de bus
– Afsluiting met twee gangen diner
– en nog veel meer

Weekend Winterberg
Winterberg is ook erg populair bij Nederlanders voor een weekendje weg. Met vrienden, teamgenoten, familie of zo maar een groep wintersportliefhebbers, kunt u van de wintersportsfeer genieten op nog geen twee uur rijden van de Nederlandse grens. De mogelijkheden voor vermaak en accommodaties zijn eindeloos. Wij denken graag met u mee om uw wensen voor een fantastisch weekend in te vullen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Het skigebied
Winterberg beschikt over een relatief groot en goed gefaciliteerd skigebied. Uiteraard wordt hier het woord ‘relatief’ gebruikt, want Winterberg ligt op slechts een uurtje of twee rijden van de Nederlandse grens in het Sauerland. Dit middelgebergte is simpelweg minder hoog en groot en ook minder sneeuwzeker dan de Alpen, dus een vergelijking met een Alpengebied gaat al snel mank. Maar goed,  met behulp van 26 skiliften kun je hier een grote ronde maken over zeven ‘bergen’. Ruim 27 kilometer pistes strekken zich uit over zeven deelgebieden. De afdalingen zijn niet al te lang, maar je kan hier gewoon lekker skiën. De steilheid varieert van een de verschillende oefenhellingen tot de pittige ‘Slalomhang’. Winterberg is daarom uitermate geschikt om even je skikills weer op te halen voor je op wintersport gaat, maar ook erg geschikt voor de beginnende skiër. Op tien pistes is kunstlicht aanwezig, dus bestaat de mogelijkheid tot avondskiën. Warme periodes kunnen steeds beter worden overbrugd door het toenemende aantal steeds geavanceerdere sneeuwinstallaties.

Après-ski

Bij ieder goed skigebied hoort volgens ons Nederlanders natuurlijk ook een goede après-ski. En die is in Winterberg goed voorhanden. Het start natuurlijk al met bier en braadworst op de piste. Maar daar blijft het niet bij. De Brabander en Möppi zijn de place to be als het om après-ski in Winterberg gaat. Maar er zijn ook vele kleinere Après-ski bars waar ze weten hoe ze een feestje moeten maken. Voor de echte après-ski hoef je dus niet eens helemaal naar de Alpen te rijden.

Andere activiteiten
Dat de Skiliftkarussell Winterberg een traditioneel en belangrijk centrum voor de Duitse wintersport is, blijkt ook uit wedstrijdinstallaties zoals de officiële bobsleebaan en de verschillende springschansen. Nederlandse bobsleeërs en skispringers trainen hier volop. Rodelen is een andere geliefde bezigheid in dit skigebied. En ook de langlaufers voelen zich hier thuis, dankzij vele tientallen kilometers loipen en een langlaufstation.

Meer info

winterberg-skien-dag-of-weekend