Sauerland zonder sneeuw? Ook zeker de moeite waard!

Door de bergachtige natuur is Sauerland niet alleen geschikt als wintersportgebied. Ook zonder sneeuw kunt u zich hier uitstekend vermaken.
Sauerland is ook erg populair bij Nederlanders voor een weekendje weg. Vanaf de Nederlandse grens is het slechts twee uur rijden, maar u begeeft zich dan in een compleet ander landschap dan u in Nederland gewend bent. En dit landschap biedt u vele mogelijkheden voor outdoor sporten. Tevens kent Sauerland vele gezellige steden en dorpjes waar het uitgaan gegarandeerd een succes is. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij maken graag voor u een offerte op maat.

Mountainbike & wielrennen
Voor racefietsers en mountainbikers is het Sauerland inmiddels een begrip. De verkeersarme wegen langs historische vakwerkdorpen, de prachtige bergen en dalen onderweg, en de oneindige vergezichten maken het een lust voor het oog. En of u nu snel over grote afstanden wilt rijden, liever heuvelig en afwisselend rijdt, of aan uw conditie wilt werken op de bergtoeren, het kan allemaal. Er zijn verschillende mogelijkheden om een route uit te stippelen: u kunt downloads verkrijgen en er zijn handige roadbooks voorhanden op zakformaat.

Bike Arena
Voor profi’s is er natuurlijk het “Bikepark” in Winterberg! Beginners kunnen hier onder professionele begeleiding de belangrijkste basisvaardigheden aanleren. Snoeihard naar beneden vol coole trucs en snelle rides, en weer omhoog in de stoeltjeslift, samen met je fiets. Het ligt aan de bobbaan van Winterberg en trekt op een magische manier mountainbikers aan. Bikepark Winterberg scoort met professioneel aangelegde trajecten. Mountainbiken, de eigen rijtechniek verbeteren of gewoon plezier hebben.Het is het grootste in zijn soort in Midden- en Noord-Duitsland. Hier ontmoeten bikers van de Europese mountainbike-scène elkaar! Hier vind ook ieder jaar het vierdaags Dirtmasters-festival plaats, Europa’s grootste freeride-festival!
Bikepark Winterberg biedt jou:

– 6 km aangelegde afdalingstrajecten
– Dubbele stoeltjeslift met bike-houder
– Uitleendienst van bikes en beschermmateriaal
– Cursus rijtechniek

Overige activiteiten
– Golf
– Waterskiën
– Paragliding
– Bobsleeën
– Rondleiding Warsteiner
– Rodelen

Meer info

saurland-zonder-sneeuw