Londen, de sporthoofdstad van Europa

Londen is de sporthoofdstad van Europa. Londen ademt sport. Voetbal, tennis, darts, hockey, baanwielrennen; elke sportliefhebber kan zijn/haar hart ophalen in deze bruisende stad. Naast de eigen sporten, heeft Londen zich de afgelopen jaren ook op de internationale sportkaart gezet met de organisatie van de Olympische Spelen, Champions League finale en de start van de Tour de France.

In elke maand van het jaar kun je meerdere sportwedstrijden met elkaar combineren en van de stad Londen genieten. Geef uw wensen aan ons door en wij stellen een sportief programma voor uw samen voor een erg voordelige reis. Kijk overdag één van de vele Londense voetbal derby’s en beleef ‘s avonds de spanning en gezelligheid van Darts. Ervaar in de zomer de ene dag van ’s werelds beste tennis op Wimbledon en geniet de volgende dag van de Londen Eye, Tower Bridge, Piccadilly Circus en The Big Ben. Uiteraard heeft u zelf de vrijheid om uw eigen invulling aan het weekend te geven. Onderstaande (sportieve) bezienswaardigheden zijn fantastische toevoegen aan uw weekend Londen. Wij kunnen u helpen bij eventuele boekingen hiervoor.

Voetbalclubs in Londen

Naam stadion Club Capaciteit
Wembley Nationaal elftal 90.000
Emirates Stadium Arsenal 60.361
Stamford Bridge Chelsea 41.837
White Hart Lane Tottenham Hotsspur 36.230
Craven Cottage Fulham FC 25.700
Loftus Road Stadium Queens Park Rangers 18.360
The New Den Millwall 20.146
The Valley Charlton Athletic 27.111
Selhurst Park Stadium Crystal Palace 26.309
Underhill Stadium Barnet 6200
Griffin Park Stadium Brentford 12.763
Matchroom Stadium Leyton Orient F.C., Tottenham Hotspur (2e team) 9271

Bezienswaardigheden Londen

London Eye
Reuzenrad aan de Theems. Het is 135 meter hoog, weegt 15.000 ton en heeft 32 cabines. Speciaal gebouwd voor het millennium en daarom ook wel Millennium Wheel genoemd. Het enige probleem toentertijd: het was niet op tijd af. Maar wat maakt het uit, het staat er. Zonder twijfel de beste uitzichten over Londen.

Big Ben
Niet de naam voor de toren, zoals veel mensen denken. Nee, met de Big Ben wordt het uurwerk bedoeld in de toren van het Palace of Westminster, beter bekend als de Houses of Parliament. In dit historische gebouwencomplex aan de Theems huist het Britse parlement.

Buckingham Palace
Een koninklijk paleis. Sinds jaar en dag de thuisbasis van het Britse Koninghuis. Gebouwd in 1703. Het paleis beslaat een oppervlakte van 77.000 vierkante meter. Het heeft 775 kamers en 1514 deuren. Zo nu en dan zijn kamers toegankelijk voor publiek. Eén van de grootste attracties: het wisselen van de wacht.

Harrods
Een wereldberoemd warenhuis. Gelegen aan de Brompton Road in de wijk Knightsbridge. Een paradijs voor shoppers. HDe eigenaren van Harrods zijn Mohammed Al-Fayed en zijn broer, twee rijke Egyptische zakenmannen. Dodi, de zoon van Mohammed Al-Fayed, verongelukte samen met Prinses Diana in Parijs. Dat gebeurde in 1997.

Tower Bridge
Historische brug over de Theems. Opgeleverd in 1894. Dankt z’n naam aan de twee 65 meter hoge torens die het aanzicht van de brug bepalen én het naastgelegen gebouwencomplex Tower of London. Vanuit de torens heb je en prachtig uitzicht over de stad. Ook leuk: de stoommachines onderin de torens. Deze leverden vroeger de energie waar de brug mee geopend en gesloten kon worden.
Metrostation; Tower Hill

Piccadilly Circus
Een bekend plein. Aangelegd in 1819. Op deze manier werden de straten Piccadilly en de toen net aangelegde Regent Street met elkaar verbonden. Tegenwoordig is Piccadilly Circus een belangrijk verkeerspunt en een ontmoetingsplaats voor Britten en toeristen. Opvallend zijn de neonreclames op de panden rondom het plein. Verder is er een standbeeld te zien van de Griekse God Anteros (de tweelingbroer van de God van de liefde, Eros).