Weekend Düsseldorf

Op één uur rijden van de Nederlands-Duitse grens en op twee uur rijden van Utrecht, ligt de bruisende Duitse stad Düsseldorf. Düsseldorf staat bij veel Nederlanders (en Duitsers en Belgen) bekend als “de placet o be” voor weekendjes weg of vrijgezellendagen. Met de vele cafés en bars aan “De Bierstraße” (Bolkerstraße) waan je je op het eiland Mallorca. Elke vrijdag en zaterdag gaan de feesten hierdoor tot in de late uurtjes. Op zaterdagmiddag stromen de terrassen rond het middaguur al vol.
Vanaf de Bolkerstraße is het een kleine 100 meter lopen naar de Boulevard aan de Rijn. Ook hier kun je gezellig genieten op het terras van de beachclub, lekker eten, rondvaart op de Rijn maken of gewoon een wandeling maken langs de kader over één van de markten/beurzen die er jaarlijks veel georganiseerd worden.
Düsseldorf staat natuurlijk ook bekend om haar Altbieren. In het centrum, maar ook daarbuiten, bevinden zich veel bierlokalen of (oude) brouwerijen. Één van de bekendste is wel Uerige Hausbrauerei aan de Rheinstraße. Een weekend Düsseldorf is niet volmaakt zonder een bezoek aan deze brouwerij en één van hun Altbieren geproefd te hebben.

Sportief Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf is voor de Düsseldorfer voetbalfans de trots van de stad. De club is officieel opgericht in 1895. Na een aantal fusies in de beginjaren, is de club sinds 1911 de club zoals we deze nu kennen. De club kent een rijke historie met wisselende successen in de Bundesliga, 2e Bundesliga en RegionalLiga. Fortuna werd zelfs één keer landskampioen (1933) en won twee keer de DFB Pokal (1979 en 1980). In 1979 speelde het de finale om de Europacup II, maar werd in verlenging verloren van FC Barcelona.
Momenteel speelt Fortuna in de 2e Bundesliga. Met het Esprit stadion heeft het met een capaciteit van 54.60 toeschouwers één van de grootste stadions in de competitie. De sfeer in dit stadion is altijd goed en een bezoek aan Fortuna Düsseldorf is daarom ook zeker de moeite waard.

Overige sporten/evenementen
Basketbal – Düsseldorf Magics
IJshockey – DEG Metro
Hockey – Düsseldorf Masters (vier landen toernooi)
Tennis – World Team Cup
Langlaufen – FIS Wereldbeker

Bezienswaardigheden Düsseldorf

Rheinturm
De Rheinturm is een enorme zendtoren van 240 meter hoog in het centrum van Dusseldorf. Vanaf het uitzichtpunt op de toren heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving

Carnaval
De belangrijkste en waarschijnlijk ook bekendste traditie is het carnaval dat elk jaar zijn hoogtepunt vindt in de optocht met praalwagens op ‘Rosenmontag’, de maandag voor Aswoensdag.

Rondvaart op de Rein
In Düsseldorf is een rondvaart per boot op de Rijn bijna een verplicht programma! Zeker in de zomer is zo’n boottrip zeer aan te bevelen…. Vanaf de Rheinpromenade gaan er verschillende booten, met verschillen reisduren, de gehele dag de Rein op.

Kermis
Met de jaarlijkse kermis van Düsseldorf wordt ieder jaar opnieuw de gedenkdag van de beschermheilige St. Apollinaris herdacht. Middels een soort van optocht wordt een stukje van deze geschiedenis nagespeeld door de St. Sebastianus Schuttersvereniging. Echter voor vele betekent de kermis van Düsseldorf vooral plezier en gezelligheid. Allerlei snelle en kleurrijke attracties sieren de kade langs de Rijn. De laatste dag wordt traditioneel afgesloten met een vuurwerkshow. De jaarlijkse kermis wordt in de maand juli gehouden en is de grootste kermis langs de Rijn.

Kerstmarkt
Vanaf het ene laatste weekend van November beginnen in Düsseldorf al de kerstmarkten. De binnenstad wordt dan volledig in kerstsferen ingericht en op vele pleinen vind je vele kraampjes en attracties. De grootste attractie is wel het Reuzenrad. Deze staat drie maanden per jaar te schitteren nabij de Rijnoever en wordt omringd door diverse stalletjes. Het reuzenrad is dagelijks van 11 tot 21 uur geopend en telt 42 afgesloten en verwarmde cabines. Het reuzenrad biedt een fraai panoramisch uitzicht over Düsseldorf in winterse sferen.