Valencia

2004 is voor het Valencia het meest succesvolle seizoen uit de geschiedenis. Naast het bepalen van het Spaans kampioenschap, won het ook de UEFA Cup en de Europese Supercup. Na het beste seizoen ooit, is een wisselvallig tijdperk aangebroken die nog steeds voort duurt. Echter  blijven de supporters Valencia trouw. Estadio Mestalla staat bekent om haar steile tribunes. Hierdoor zit je op elke plek in het stadion relatief dicht op het veld.

Naam;                 Valencia CF
Opgericht;          1919
Stadion;              Estadio Mestalla
Capaciteit;          52.469
Bijnaam;             Los Che, Valencianistas

Estadio Mestalla

Estadio Mestalla werd geopend op 20 mei 1923 met een wedstrijd tussen Valencia CF en stadsgenoot UD Levante; 1-0. Vier jaar na de opening werd het 17.000 plaatsen tellende stadion uitgebreid. Nadat Estadio Mestalla tijdens de Spaanse Burgeroorlog ernstige schade had opgelopen, werd het stadion gedurende de jaren veertig gerenoveerd en uitgebreid tot een capaciteit van 45.000 plaatsen. Het stadion was decor voor het WK van 1982. In 2006 is er begonnen met de bouw van Nuevo Mestalla. Echter door geld gebrek, is dit stadion nog steeds in aanbouw.

Valencia

Valencia heeft een aantal ingrediënten die vergelijkbaar zijn met Barcelona. De stad heeft een historische binnenstad, er zijn verschillende bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn, de Valenciaanse stranden zijn er voor de factor zon-zee-strand in de zomer en er staan een aantal bijzondere bouwwerken waarmee Valencia zich onderscheidt van andere steden. Deze hoogtepunten van moderne architectuur zijn verzameld in de nieuwe wijk Ciudad de las Artes y Ciencias.