Southampton, The Saints go marching in

Southampton ook wel bekend als The Saints, is een Engels voetbalclub, die in 1885 werd opgericht als St. Mary’s YMA. De club is een stabiele subtopper in de Engelse Premier League. The Saints go marching in!

Naam;                           Southampton FC
Opgericht;                    1885
Stadion;                        St. Mary’s Stadium
Capaciteit;                    32.505
Bijnaam;                       The Saints

St. Mary’s Stadium

St. Mary’s is het nieuwe stadion van voetbalclub Southampton FC. Het verving in 2001 het oude stadion The Dell. De naam verwijst naar de oorspronkelijke naam van de club, die in 1885 werd opgericht als Southampton St. Mary’s door leden van de St. Mary’s Church Young Men’s Association. De volledige naam is Friends Provident St Mary’s Stadium, naar de sponsor. Er is plaats voor ruim 32.000 toeschouwers.

Ten zuidwesten van Londen ligt Southampton, een stedelijk gebied rond de haven. Wanneer je van uitgaan houdt, ben je in Southampton in de juiste stad. Je kunt tot in de vroege uurtjes feesten in de vele bars, clubs en locaties met livemuziek, allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Verborgen in de zijstraatjes vind je hier echter ook oude schatten zoals het Tudor House, Mottisfont Abbey, en ‘God’s House’, een museum dat gevestigd is in een toren in de middeleeuwse stadsmuur. Het supermoderne Sea City Museum is geweid aan de zeevaartgeschiedenis van Southampton en aan de RMS Titanic. Houd je van uitgaan? Reizigers kunnen tot in de vroege uurtjes dansen in de vele bars, clubs en locaties met livemuziek, allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer.

Geschiedenis Southampton

Southampton F.C., ook wel bekend als The Saints, is een Engelse voetbalclub, die in november 1885 werd opgericht als St. Mary’s YMA. De FA Cup die in 1976 werd gewonnen, is de enige prijs die de club in de historie gewonnen heeft. Op zes deelnames aan de Eufa Cup na, kent de geschiedenis weinig hoogtepunten. Nadat Southampton in het seizoen 2010/2011 op de tweede plaats eindigde in de League One en zich zeker stelde van promotie naar het Championship. De club deed het daarin zo goed dat ze meteen doorstoomden naar de Premier League. Met ingang van het seizoen 2014/2015 stonden de Nederlandse broer Ronald en Erwin Koeman respectievelijk als hoofdtrainer en assistent-trainer aan het roer bij Southampton. Onder hun leiding eindigde de club uiteindelijk op een zevende plaats in de eindrangschikking, een nieuw record voor Southampton in de Premier league. Ook betekende het voor het eerst in twaalf jaar plaatsing voor het Europees voetbal.