Sevilla FC

Sevilla Fútbol Club is opgericht in 1905. In de 20e eeuw werd de club één keer landskampioen en won het drie keer de beker. Na de promotie in 2000 naar de Primera Divesión is de club echt losgekomen. Na twee nationale bekers en de Spaanse Supercup in 2007, heeft Sevilla sinds 2006 haar vizier gezet op de UEFA Cup. De club won de cup zelfs 3 jaar op rij. Dit is geen enkele ander club in Europa ooit gelukt. De club heeft de Uefa Cup al 5 keer in totaal gewonnen.

Naam;        Sevilla Fútbol Club
Opgericht; 14 oktober 1905
Stadion;     Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Capaciteit; 45.500
Bijnaam;    Sevillistas

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

De bouw van het stadion is gestart in 1956 en op 7 september 1958 werd de eerste (vriendschappelijke) wedstrijd Sevilla FC – Real Jaén gespeeld. De eerste officiële wedstrijd was Sevilla FC – Real Betis tijdens de tweede speelronde van de Primera División in het seizoen 1958/1959. Het stadion is gerenoveerd in 1997 en biedt plaats aan 45.500 toeschouwers. Het stadion was tevens decor voor het WK 1982 en in 1986 voor de finale van de Europacup I tussen FC Barcelona en Steaua Boekarest.

Sevilla, de mooiste stad van Spanje

Volgens vele mensen is Sevilla de mooiste stad van Spanje of zelfs van de wereld. De stad ligt in de warmste streek van Spanje. En hier wordt het dagelijks leven in de heetste maanden dan ook op afgestemd. Overdag zul je dan weinig mensen op straat vinden, maar ’s avonds komt iedereen dan los. Terrassen worden opgebouwd en vaak worden er kleine of grote feesten gevierd. Naast de het de warmste streek van Spanje is, is het ook de armste streek. De prijzen zijn hier op aangepast. Een bezoek aan Sevilla is dus ook goed voor de portemonnee (ten opzichte van andere steden dan).

Successen 21e Eeuw

Sevilla won de UEFA cup in het seizoen 2006/07 als tweede club in de geschiedenis (na Real Madrid) voor een tweede keer op rij, ditmaal door in de finale RCD Espanyol te verslaan. Na reguliere speeltijd en verlengingen stond het 2-2, waarna keeper Andrés Palop tijdens de beslissende strafschoppenreeks drie van de vier inzetten stopte. Sevilla won de serie met 3-1. Trainer van het team was tijdens beide Europa Cup-successen Juande Ramos. In de competitie plaatste Sevilla zich voor het eerst in de historie voor de UEFA Champions League. In augustus 2007 volgde winst van de Supercopa, veroverd tegen landskampioen Real Madrid CF. In Sevilla werd met 1-0 gewonnen en in Madrid met 5-3. Een zwarte bladzijde dat jaar was het overlijden van Antonio Puerta. De speler van Sevilla overleed op 28 augustus op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

Erelijst
Landskampioenschap             1
Copa del Rey                             5
Spaanse Super cup                  1
Europese Super Cup               1
UEFA Cup/Europa League   5