FC Schalke 04 “Blau und Weiß, mein leben lang”

FC Schalke 04 is één van de topclubs in Duitsland (Gelsenkirchen) en met ca. 109.000 leden is de club achter FC Bayern München de tweede grootste sportvereniging in Duitsland. De Veltins Arena is met ruim 61.000 toeschouwers een ware voetbaltempel. Vanaf de “Nord Kurve” worden de voetballers 90 minuten lang toegezongen. RV Voetbalreizen maakt het mogelijk om deze fantastische voetbalsfeer live te beleven.

Naam;                           FC Schalke 04
Opgericht;                    04-05-1904
Stadion;                        Veltins Arena
Capaciteit;                   61.673
Bijnaam;                      Die Königsblauen

Veltins Arena

Veltins Arena
Schalke 04 speelt haar thuiswedstrijden sinds 2001 in de Veltins Arena Auf Schalke. Het stadion biedt plaats aan 61.673 supporters. Ruim voor de wedstrijd verzamelen zij zich al in en rond het stadion voor “Bier und Bratwurst”. Onder het stadion bevinden zich in totaal 50 biertanks van 1000 liter elk. Per wedstrijd wordt er gemiddeld 35.000 liter bier geconsumeerd. Het totaal aan bierleidingen in en rondom het stadion bedraagt 15 kilometer! Gezien het de Duitse voetbalsupporter niet alleen om de 90 minuten op het veld gaat, is dit een belangrijk gegeven.

Dagreis FC Schalke 04

Gelsenkirchen ligt op 175 kilometer afstand van Utrecht af en is daarmee uitermate geschikt voor een eendaagse reis. Je vertrekt in de ochtend (afhankelijk het tijdstip van de wedstrijd) met een gezellige en luxe touringcar richting Gelsenkichen. Ruim twee uur voor de aftrap arriveer je bij het stadion. Je hebt de keus om met de metro de stad in te gaan en daar de gezellige supporterscafés op te zoeken of je vermaakt zich in en rond het stadion met tal van bier- en voetbalstandjes. Je kunt zelf je tijd invullen en bepalen hoe laat je jouw plek in het stadion opzoekt. Na het fluitsignaal heb je nog een uur de tijd om de bus op te zoeken of om wellicht nog een sjaal of shirt in de fanshop te kopen. Na een gezellige terugreis kom je voldaan weer aan op het vertrekpunt. Een fantastische voetbalreis zit er op!

Jouw reis is altijd inclusief;
– Busreis
– Wedstrijdkaart
– Bezoek supporterscafé

Optioneel bij te boeken

  • Rondleiding Parkstadion (EK ’88)
  • Sportkantine met prominente Schalke personen (inclusief snack en consumptie)
  • Upgrade categorie zitplaats

Geschiedenis Schalke 04

Schalke werd voor het laatst kampioen van Duitsland in 1958 in de Oberliga. Door goede prestaties in die tijd mocht het vanaf het begin (in 1963) spelen in de Bundesliga. Daar bleef het haar wedstrijden spelen tot 1982, toen degradeerde Schalke. Vervolgens promoveerde en degradeerde het meerdere malen tot 1991. Sinds die tijd speelt het onafgebroken in de Bundesliga. Tegenwoordig staat Schalke op sportief vlak bekend als “net niet”. Tussen 2001 en 2010 werd de club vier keer 2e. Vooral de tweede plaats in 2001 kwam hard aan, aangezien Bayern München pas dankzij een goal in de blessuretijd op de laatste speeldag tegen Hamburg de titel veroverde ten nadelen van Schalke.
Sommige supporters van Schalke 04 onderhouden sinds de jaren 90 vriendschapsbanden met supporters van het Nederlandse FC Twente en 1. FC Nürnberg. De grootste aartsrivaal van FC Schalke 04 is Borussia Dortmund. De “Kohlenpottderby” is de grootste en meest beladen derby in Duitsland. Het officiële clublied van Schalke 04 is “Blau und Weiß, wie lieb ich Dich.

Erelijst

Landskampioen;    7x
DFB Pokal;                   5x
Duitse Supercup; 1x
EURFA Cup;                1x