Juventus, de Oude dame inclusief Ronaldo!

Juventus is opgericht in 1897 en doet daarmee recht aan haar bijnaam; De Oude dame. De club is met afstand de beste club van Italië, maar de club kent ook tal van schandalen in haar roemrijke geschiedenis. Sinds 2011 speelt Juventus haar wedstrijden in het hypermoderne Juventus Stadium.

Naam;                 Juventus FC
Opgericht;          1897
Stadion;               Juventus Stadium
Capaciteit;          41.507
Bijnaam;             De Oude Dame

Allianz Stadium

Allianz Stadium opende haar deuren op 8 september 2011 met een wedstrijd tussen Juventus en Notts County. Totdat het stadion in gebruik werd genomen, speelde Juventus haar thuiswedstijden tijdelijk in het stadion van Torino (Grande Torino). De capaciteit van het stadion is 41.507 toeschouwers. Ook is er nog een optie om het stadion uit te bouwen zodat er nog 15.000 toeschouwers in kunnen. Het stadion is gebouwd op de plek waar het vroegere Stadio delle Alpi stond.

Turijn, snelle sportwagens met het beste Italiaanse voetbal

Turijn ligt aan de voet van de Italiaanse Alpen. De Turijnse keuken kent dan ook vele eigen gerijpte kruiden en ingrediënten met bijpassende, eigen gestookte wijnen. Tevens zijn chocolade en sportwagens de trots van de regio. Een rijs naar Juventus staat dus bol van voetbal, sportwagens en eten & drinken. Wat wil een mens nog meer!?

Geschiedenis

Juventus Football Club is een van de oudste voetbalclubs van Italië. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Allianz Stadium in Turijn. Juventus slaagde er als een van de weinige Europese topclubs in om samen met Manchester United, Ajax, Chelsea en Bayern München, alle drie de UEFA-hoofdcompetities (Europacup I / UEFA Champions League, Europacup II en UEFA Cup / UEFA Europa League) te winnen.[1] Juventus is Latijn voor jeugd.

Erelijst
Landkampioen            34
Coppa Italia                 13
Italiaanse Supercup    8
Champions League     2
Europacup II                1
UEFA-Cup                    3
UEFA Super Cup         2
Wereldbeker                 2