Internationale, di Nerazzurri

Internationale, beter bekend als Inter Milan, is de enige Italiaanse club die sinds de oprichting van de Serie A onafgebroken op het hoogste niveau van Italië speelt. Al dateert de laatste prijs die ze pakten van 2011, Inter is en blijft een top ploeg in Italië en Europa. Dat blijkt ook wel uit de Treble die ze in 2010 pakten.

Naam;                 FC Internazionale Milano
Opgericht;          9 maart 1908
Stadion;              Stadio Giuseppe Meazza
Capaciteit;          80.074
Bijnaam;             Nerazzurri (blauwzwarten)

Stadio Giuseppe Meazza

San Siro in 1925 gebouwd in het district San Siro. De eerste wedstrijd in het stadion was een kraker van AC Milan tegen Inter in 1926, het werd 3-6 voor Internazionale. In 1979 werd het officieel hernoemd naar de voetballer Giuseppe Meazza, die met name bij Inter furore maakte. Supporters van AC Milan blijven het stadion steevast San Siro noemen. In 1989 werd het stadion gerenoveerd.

Milaan, voetbal, pasta en...

De thuiswedstrijden speelt Inter Milan in het immense Stadio Giuseppe Meazza. Wat eigenlijk ook wel het stadion van Italië is met een capaciteit van ruim 80.000. Vanaf Nederland, België en West Duitsland zijn er meerdere luchthavens om rechtstreeks op één van de drie luchthavens van Milaan te vliegen. Binnen één uur en vijftien minuten vlieg je van Amsterdam naar Milaan. Dit maakt het dat er voor alle gewenste vluchttijden wel een passende vlucht te vinden is.
Milaan is een echte modestad, maar kent ook vele bezienswaardigheden als musea, kerken en theaters. Waarbij natuurlijk de Duomo di Milano in het centrum van Milaan niet overgeslagen mag worden. Een bezoek aan Milanello mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw trip naar Milaan. Dit immense trainingscomplex behoort tot de meest luxueuze en technische van de hele wereld.

Geschiedenis Internationale

FC Internazionale Milano, ook wel Internazionale, Inter of Inter Milaan genoemd, is een voetbalclub uit Italië, opgericht op 9 maart 1908 door een aantal “rebellen” die zich niet konden vinden in de reglementen van de Milan Cricket and Football Club, nu beter bekend als AC Milan. Het voornaamste bezwaar was dat er geen buitenlandse spelers werden toegelaten. In 1928 fuseerde de club onder dwang met US Milanese en ging een tijd als Ambrosiana-Inter door het leven.
De club speelt in een blauw/zwart tenue, en de thuisbasis is het Stadio Giuseppe Meazza (beter bekend als San Siro).
Internazionale behoorde lang tot de Europese en wereldtop. De club won onder meer driemaal de Champions League (tweemaal toen het nog Europacup I heette en eenmaal de Champions League zoals die nu bekend is), driemaal de UEFA Cup, tweemaal de wereldbeker voor clubteams en eenmaal het wereldkampioenschap voor clubteams. Het grootste succes gebeurde in de periode van de jaren zestig onder leiding van de Argentijnse trainer Helenio Herrera.
Vanwege het schandaal in de Serie A kreeg Inter de titel van het kampioenschap 2005/2006 toegewezen, hoewel de club pas derde eindigde. Internazionale is tot op heden nog altijd de enige Italiaanse voetbalploeg die sinds de oprichting van de Serie A er onafgebroken in speelt. Internazionale evenaarde Juventus met 5 landstitels op rij.

Erelijst
Landskampioen         18
Coppa Italia                 7
Supercup                      5
Champions League    3
UEFA Cup                   3
WK voor clubs            1