Espanyol

Reial Club Deportiu Espanyol is de tweede club van Barcelona en tevens één van de grote aartsrivalen van het grote FC Barcelona. Espanyol is al jarenlang een stabiele middenmotor in de Primera Division. In 2009 maakte Espanyol de overstap van het  Lluís Companys stadion naar het huidige Estadi Cornellà-El Prat. Dit stadion moet Espanyol helpen de definitieve stap naar de Spaanse (sub)top te zetten. Het laatste succes van Espanyol dateert al weer van 2006. Toen won het de Copa del Rey en speelde het de Uefa Cup finale.

Naam;                 RCD Espanyol
Opgericht;          1900
Stadion;              Estadi Cornellà-El Prat
Capaciteit;          42.000
Bijnaam;             Los Pericos

Estadi Cornellà-El Prat

Het stadion van Espanyol is één van de nieuwste van Spanje. Het is in 2009 in gebruik genomen. De huidige naam, Estadi Cornellà-El Prat, verwijst naar de plaatsen waartussen het ligt, namelijk Cornellà en El Prat. RCD Espanyol hoopt dat zo snel mogelijk een sponsor voor de benaming van het stadion gevonden wordt. Na het overlijden van aanvoerder Daniel Jarque op 8 augustus 2009 hebben fans er op aangedrongen het stadion naar Jarque te vernoemen. De directie van de club staat hier welwillend tegenover. Het stadion werd op 2 augustus 2009 geopend met een vriendschappelijke wedstrijd tussen RCD Espanyol en het Engelse Liverpool FC; 3-0.

Barcelona, voetbal aan de Middellandse zee

Barcelona is één van de grootste toeristische steden van de wereld. De vele toeristische attracties (Sagrada Familia, Park Güell, Torre Agbar, Ramblas, enz.) maakt Barcelona uitermate geschikt voor een citytrip in combinatie met voetbal. Barcelona ligt tevens aan de Middellandse zee. Vergeet je zwembroek en badlaken dus niet!