Borussia Dortmund “Echte Liebe”

Borussia Dortmund (afgekort BVB) is één van de meest succesvolle Duitse voetbalclub op dit moment. De sfeer in het grootste voetbalstadion van Duitsland is ongekend. De fanatieke supporters op de “Gelbe Wand” maken er een waar voetbalfeest van. RV Voetbalreizen maakt het mogelijk dit voetbalfeest zelf te beleven in Het Signal Iduna Park.

Naam;                          BvB Borussia Dortmund
Opgericht;                  19 december 1909
Stadion;                      Signal Iduna Park
Capaciteit;                  81.359
Bijnaam;                    Die Borussen

Signal Iduna Park

De club speelt met 80.720 plaatsen in het grootste stadion van de Bundesliga, het Signal Iduna Park. Het Signal Iduna Park (voor de supporters nog steeds Westfalenstadion) is sinds 1974 de thuishaven BVB. Het stadion bevindt zich 4 kilometer ten zuiden van het centrum van Dortmund.
Het stadion is mede gefinancierd door de stad Dortmund i.v.m. het WK van 1974 en kreeg bij aanvang 54.000 plaatsen. Door verbouwingen en regelgeving is het aantal plaatsen sinds ’74 meerdere keren gewijzigd. Met het oog op het WK van 2006 zijn de hoeken dicht gebouwd. Hierdoor werd het het grootste stadion van Duitsland en één van de grootste van Europa. Het meest unieke is de zuid tribune. Met bij 25.000 staanplaatsen is dit het grootste staanvak van Europa. De “Gelbe wand” is het fanatieke supporters vak van Borussia Dortmund.

Eén of meerdaagse voetbalreis Dortmund

BVB is een ideale club voor een één- of tweedaagse reis. Vanaf Utrecht is Dortmund in +/- twee uur aan te rijden. Tijdens wedstrijddagen is het in en om het stadion een waar groot feest zoals men dat bij vele Duitse voetbalstadions kent. Overal klinkt muziek en gezelligheid. Van grote Biergarten tot Bratwurst standjes, van een biercarrousel tot supporterscafé, het Duitse voetbal ademt hier op elke straathoek.
Tegenwoordig is Dortmund het centrum van de hightechindustrie, maar vroeger was het een van de eerste bierbrouwcentra van Duitsland en het is beslist de moeite waard om Dortmunds bier te proeven in een plaatselijke kroeg. Bezoek de Reinoldkirche of de Marienkirche of neem een kijkje bij de ruïnes van kasteel Hohensyburg ten zuiden van de stad. Wij denken graag met uw mee voor dit onvergetelijke voetbalweekend!

Ball Sport Verein Borussia Dortmund

BVB is opgericht op 19december 1909 en speelt in de clubkleuren geel-zwart. De aartsrivaal van Dortmund is FC Schalke 04. Deze wedstrijd staat ook bekend als de Kohlenpottderby. Tegenwoordig is Bayern München ook een rivaal van Dortmund. BVB won acht landstitels, waarvan de laatste in 2012 en was in 1966 de eerste Duitse club die een Europese beker wist te winnen. In 1997 won de club ook de Champions League en de Wereldbeker voor clubteams. In 2013 verloor het de Champions League finale van Bayern München op Wembley.