Crystal Palace, The Eagles

Crystal Palace speelt al weer het vijfde seizoen op rij in de Premier League. In het seizoen 2012-2013 wist het compleet onverwacht en als underdog de Play-offs om promotie te winnen. Met een gemiddeld toeschouwers aantal van 25.000 is Selhurst Park bijna elke thuiswedstrijd uitverkocht. Crystal Palace kent fanatieke supporters. Dit is een extra kracht van de Eagles in de altijd beladen derby’s in Londen.

Naam;                 Crystal Palace Football Club
Opgericht;         1905
Stadion;              Selhurst Park
Capaciteit;          26.309
Bijnaam;             Eagles

Selhurst Park, oude Engelse voetbalsfeer

Crystal Palace FC speelt haar thuiswedstrijden in Selhurst Park. Het stadion is gebouwd in 1924, de eerste wedstrijd was CPFC tegen Sheffield Wednesday FC. De huidige capaciteit bedraagt 26.309 zitplaatsen. Het recordaantal toeschouwers bedraagt 51.482. Dat was bij een wedstrijd in 1979, toen er nog staanplaatsen waren. Het stadion heeft achter de goal een dubbele ring, genaamd de Holmesdale stand, hier bevindt zich de fanatiekere supporterskern.
Het stadion is tevens de thuishaven geweest van Charlton Athletic FC (1985 tot 1991) en Wimbledon FC (1991 tot 2003). Dit omdat die clubs promoveerden en hun eigen stadion destijds niet aan de veiligheidseisen voldeed.

Londen, sport hoofdstad van Europa

Londen kun je met recht de Sporthoofdstad van Europa noemen. Voetbal, tennis, darts, hockey, baanwielrennen; elke sportliefhebber kan zijn/haar hart ophalen in deze bruisende stad. Naast de eigen sporten, heeft Londen zich de afgelopen jaren ook op de internationale sportkaart gezet met de organisatie van de Olympische Spelen, Champions League finale en de start van de Tour de France.
In iedere maand van het jaar kun je meerdere sportwedstrijden met elkaar combineren en van de stad Londen genieten. Geef jouw wensen aan ons door en wij stellen een sportief programma voor je samen. Kijk overdag één van de vele Londense voetbal derby’s en beleef ‘s avonds de spanning en gezelligheid van Darts. Ervaar in de zomer de ene dag van ’s werelds beste tennis op Wimbledon en geniet de volgende dag van de Londen Eye, Tower Bridge, Piccadilly Circus en The Big Ben. Uiteraard heeft je zelf de vrijheid om jouw eigen invulling aan het weekend te geven.

Geschiedenis Crystal Palace

Crystal Palace FC werd op 10 september 1905 opgericht. Tot 1920 speelde de club in de Southern Football League, daarna werd de club opgenomen in de nieuwe Football League Third Division van de Football League. In 1915 was de club gedwongen om te verhuizen naar de Herne Hill Athletics Stadium en in 1918 naar The Nest. In 1924 werd dan het huidige stadion Selhurst Park in gebruik genomen. Hun eerste wedstrijd op hun nieuwe terrein was op 30 augustus tegen Sheffield Wednesday FC.