Chelsea, The Blues

The Blues zijn de meest succesvolle club uit Londen het afgelopen decennium; drie landstitels, de Champions League (1x), Uefa Europa League (1x) en vier keer de FA cup. Om dit te bereiken heeft Abramovitsj 1,5 miljard euro in de club gepompt.
Chelsea speelt haar wedstrijden op Stamford Bridge. Het stadion dat je plaats biedt dicht op het veld. Dit maakt een bezoek aan een wedstrijd van Chelsea nog intenser!

Naam;                 Chelsea Football Club
Opgericht;          10 maart 1905
Stadion;               Stamford Bridge, Londen
Capaciteit;          41.841
Bijnaam;              The Blues

Stamford Bridge

Stamford Bridge werd geopend in 1877 en was voornamelijk bedoeld voor atletiekwedstrijden. In 1904 werd het stadion opgekocht door de gebroeders Mears, en veranderd in een volwaardig voetbalstadion, waarvoor de atletiekbaan moest wijken. Met een capaciteit van 42.055 toeschouwers was het het grootste stadion in Londen, tot de opening van Wembley en Emirates Stadium. De capaciteit van het stadion zal de komende jaren stijgen tot zo’n 55.000.

Londen, sport hoofdstad van Europa

Londen kun je met recht de Sporthoofdstad van Europa noemen. Voetbal, tennis, darts, hockey, baanwielrennen; elke sportliefhebber kan zijn/haar hart ophalen in deze bruisende stad. Naast de eigen sporten, heeft Londen zich de afgelopen jaren ook op de internationale sportkaart gezet met de organisatie van de Olympische Spelen, Champions League finale en de start van de Tour de France.
In iedere maand van het jaar kun je meerdere sportwedstrijden met elkaar combineren en van de stad Londen genieten. Geef uw wensen aan ons door en wij stellen een sportief programma voor uw samen. Kijk overdag één van de vele Londense voetbal derby’s en beleef ‘s avonds de spanning en gezelligheid van Darts. Ervaar in de zomer de ene dag van ’s werelds beste tennis op Wimbledon en geniet de volgende dag van de Londen Eye, Tower Bridge, Piccadilly Circus en The Big Ben. Uiteraard heb je zelf de vrijheid om jouw eigen invulling aan het weekend te geven.

Geschiedenis

Chelsea FC is opgericht in 1905. De totstandkoming van de club komt door het stadion Stamford Bridge. Toen in 1904 het stadion door de gebroeders Mears was omgebouwd tot voetbalstadion, had het geen club voor het stadion. Het stadion werd aangeboden aan Fulham FC, die weigerde. Vervolgens werd Chelsea opgericht om het stadion te gebruiken. Het stadion ligt in de wijk Fulham, maar omdat Fulham FC reeds bestond, werd de naam ‘Chelsea’ gebruikt voor de club: de naam van de ‘naastgelegen’ wijk.  Tot dusver werd Chelsea 6x kampioen in de Premier League, 8x wonnen ze de FA Cup, 5x de League Cup, 2x de Europacup II, 1x de Europa League en 1x de UEFA Champions League. Op 1 juli 2003 werd Chelsea door Ken Bates voor ongeveer 200 miljoen euro verkocht aan de Russische oligarch Roman Abramovitsj. Sinds deze overname heeft de roddelpers Chelsea de bijnaam “Chelski” gegeven. Abramovitsj zou tot nu toe ongeveer 1,5 miljard euro aan salarissen en transfersommen hebben uitgegeven. Chelseas traditionele uitrusting bestaat uit een volledig blauw shirt en short, wat hen de bijnaam The Blues opleverde.