Liverpool, “You Never Walk Alone”

Nergens anders ter wereld wordt het “You Never Walk Alone” zo intens gezongen als op Anfield Road bij Liverpool FC. De 45.000 trouwe supporters bezorgen de tegenstanders knikkende knieën en de ‘The Reds’ kippenvel. De prijzenkast is met onder meer 18 landskampioenschappen goed gevuld. Echter dateert de laatste al weer uit 1990. Jürgen Klopp is aangesteld om de titel weer naar Liverpool te brengen. Anfield Road wordt de komende jaren uitgebouwd naar een capaciteit van 60.000. Dit brengt voor veel voetballiefhebberd de droom weer dichterbij om een wedstrijd van Liverpool mee te maken.

Naam;                         Liverpool Football Club
Opgericht;                  1892
Stadion;                     Anfield Road
Capaciteit;                45.362
Bijnaam                     The Reds

Anfield Road

Anfield, gelegen aan Anfield Road te Liverpool, is het stadion van Liverpool FC en genaamd naar de wijk waar het is gesitueerd. Sinds 1892 is het de thuisbasis van de Engelse voetbalclub Liverpool F.C.. Daarvoor werd het stadion gebruikt door Everton F.C. van 1884 tot 1892, maar na een geschil over de betaling werd een nieuwe club opgericht namelijk Liverpool F.C. Het stadion heeft vier tribunes: The Kop, Centenary Stand, Anfield Road End en Main Stand. Het heeft een zitplaatscapaciteit van 45.276 zitplaatsen. Het hoogste aantal bezoekers, 61.905, werd geregistreerd bij de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers in 1952.

Liverpool, de stad van de Beatles

Liverpool heeft een werkelijk bruisend nachtleven. Omdat de meeste bars en pubs om twee uur al sluiten, beginnen de Britten alvast om negen uur met heel veel drinken. Maar ook op cultuur gebied heeft de stad Liverpool veel te bieden. Liverpool staat vooral bekend om zijn voetbalclubs Liverpool en Everton en natuurlijk om de Beatles. En of je fan van de Beatles bent of niet, toch is het ook erg de moeite waard om de geschiedenis van de Beatles in Liverpool te gaan bekijken

Geschiedenis Liverpool

In het jaar 1878 werd de eerste voetbalclub in Liverpool opgericht: Everton FC. Deze club ging haar thuiswedstrijden spelen op Anfield Road. In 1891 werd de grond van dit stadion opgekocht door John Houlding, waarna Everton besloot te verhuizen naar een ander stadion: Goodison Park. Omdat hij nu een stadion had, maar geen team om erin te spelen, besloot Houlding zelf een voetbalclub op te richten. Op 15 maart 1892 werd Liverpool F.C. officieel opgericht. John McKenna werd de eerste voorzitter en hij vertrok onmiddellijk naar Schotland om daar spelers te zoeken. Er tekenden dertien spelers uit Schotland voor Liverpool, waardoor de ploeg de bijnaam Team of the Macs kreeg. De eerste wedstrijd van Liverpool werd gespeeld tegen Rotherham Town en de nieuwe club won haar eerste wedstrijd met 7-1. De eerste goal van Liverpool werd gemaakt door Malcolm McVean. Deze wedstrijd was ook de eerste, waarin een Engelse club speelde met alleen maar buitenlanders op het veld. Liverpool mocht niet beginnen in de Football League en daarom begon de club in de Lancashire League, waar het haar eerste wedstrijd met 8-0 won van Higher Walton. John Smith maakte de eerste officiële goal voor de club. Het eerste seizoen werd ook meteen de eerste Merseyside-derby tegen Everton gespeeld (en met 1-0 gewonnen). Liverpool werd dat jaar kampioen en daarna werd de club toegelaten tot de Football League.

Erelijst
Premier League                              18x
FA Cup                                                    7x
League Cup                                        8x
FA Community Shield               15x
Champions League                     5x
Europa League                                3x
UEFA Super Cup                            3x