of

Italië

Italiaanse Tifosi
Tifosi is het Italiaanse woord voor fans. Echter wordt het onder voetbalsupporters als term gebruikt voor het uitdrukken van mate waarin in je je club support met vlaggen, banners, bengaalse fakkels, trommels en zang. Ook van deze term zijn de Italiaanse voetbalsupporters de grondleggers. Zij begonnen hiermee al in de jaren 60. Vandaag de dag zijn zij nog steeds toonaangevend met prachtige choreografieën. Vooral tijdens derby’s en wedstrijden tussen de grote clubs pakken de fans groots uit. Als echt voetballiefhebber moet je dit een keer meegemaakt hebben. RV Sportreizen is uw partner om dit waar te gaan maken!

Geschiedenis Italiaans voetbal
Het Italiaanse voetbal kent een rijke geschiedenis met vele internationale successen, maar ook grote schandalen. Zo hebben drie Italiaanse clubs (Juventus, FC Internazionale, AC Milan) in totaal twaalf keer de Champions League gewonnen. Daarmee staan ze tweede achter Spanje. Het Italiaans elftal heeft zelfs vier keer het WK gewonnen. Ook op het EK 2016 gooiden de Azzuri hoge ogen met veelal spelers uit de eigen competitie. Het Italiaans voetbalschandaal uit 2006 (ook bekent als Calciopoli) was het grootste omkoopschandaal in het Italiaans betaald voetbal. Vele clubs, scheidsrechters, bondsleden, bestuursleden en zelfs politici waren er bij betrokken. Luciano Moggi was de grote spil in de affaire. Juventus werd het zwaars gestraft. Zij zijn teruggezet naar de serie B.
Juventus is de meest succesvolle club met 32 landstitels gevolgd door AC Milan en Internazionale met beiden 18 titels. De traditie in Italië is dat de kampioen het recht heeft om het volgende seizoen de Scudetto op het shirt te dragen. Een schildje met de Italiaanse vlag. Daarnaast voegen de clubs per tien landstitels een gouden ster toe aan het logo.

 1. Lazio Roma

  Lazio Roma, de club der rijken

 2. Juventus

  Juventus, de Oude dame inclusief Ronaldo!

 3. AS Roma

  AS Roma, volksclub nr. 1 in Italië

 4. AC Milan

  AC Milan, Hollands glorie van weleer

 5. Internationale

  Internationale, di Nerazzurri

 6. Napoli

  SSC Napoli is weer op zoek naar de successen van Maradona