of

Engeland

Met bier, Fish And Chips naar de wedstrijd
Voor een Engelse voetbalsupporter is voetbal geen hobby. Het is zijn leven! De hele week staat in het teken van de wedstrijd die het volgende weekend komen gaat. Op de wedstrijddag staat alles dan ook in het teken van d wedstrijd. Uren voor de aftrap begeven zij zich al naar de pub, of verzamelen zich bij mede supporters in de tuin dichtbij het stadion. Met bier, fis hand chips en veel gezang leven ze gezamenlijk naar de wedstrijd toe. Door de komst van de moderne stadions verdwijnt deze sfeer wel een beetje uit de stadions. Maar er zijn gelukkig nog genoeg clubs waar de “oude Engelse sfeer” bewaard is gebleven. Kenmerkend is ook dat bij elke wedstrijd de stadions tot de laatste stoel uitverkocht zijn.
Engels Voetbal, hier is het ontstaan!
Veel landen claimen dat zij het voetbal bedacht hebben, het staat echter vast dat het voetbal zoals we die vandaag de dag kennen, is ontstaan in Engeland. De oudste professionele club is in Engeland ook in 1862 opgericht; Notts County F.C.
In Engeland gaat ook enorm veel geld op in het voetbal. De topclubs Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, en Manchester City spelen de laatste decennia dan ook Europees mee om de prijzen. Al dateert de laatste echte prijs al weer van vijf jaar geleden. Leicester City wist afgelopen jaar de hegemonie van de traditionele top te doorbreken door zeer verrassend de titel in de Premier League binnen te halen.
Niet alleen de premier league is de moeite waard om het Engelse voetbal te beleven. Een voetbalreis naar het Championship of zelfs League 1 en 2 zijn nog de moeite waard. In het Championship spelen komend seizoen grote clubs als Newcastle United, Leeds United, Middlesbrough en Fulham. Maar ook de kleinere clubs als Hull City, Ipswich Town en Derby County zijn de moeite waard om te bezoeken. Of wacht dacht u van de derby tussen Rotherham United en Sheffield Wednesday?!

 1. Tottenham Hotspur

  The Spurs

 2. Liverpool

  Liverpool, “You Never Walk Alone”

 3. West Ham United

  West Ham United “I’m forever blowing bubbles”

 4. Manchester City

  Manchester City, Pride in battle

 5. Manchester United

  Manchester United snakt weer naar succes

 6. Arsenal FC

  Arsenal, The Gunners

 7. Newcastle United

  Met de boot naar Newcastle United

 8. Southampton

  Southampton, The Saints go marching in

 9. Chelsea FC

  Chelsea, The Blues

 10. Everton

  Everton, The Toffees

 11. Crystal Palace FC

  Crystal Palace, The Eagles